full screen header

Sightseeing i Colorado med familjen

Tillsammans med min svenska familj så spenderade vi drygt tre-fyra dagar i Colorado så vi såg givetvis till att försöka se och gjort så mycket som möjligt under dessa få dagar. Efter förfrågan så hade jag satt ihop en liten planering med alla önskemål och framför allt det som jag ville visa dem från mina upplevelser här borta. Jag spenderade lite egentid tillsammans med min svenska familj men såg också till att vi umgicks alla tillsammans så att mina familjer fick lära känna varandra också.
 
Först på fredag förmdidag så introducerade jag alla till varandra och vi spenderade lite tid med att lära känna varandra och småprata. Därefter visade jag min svenska familj Centaurus High School. Skolan slutade på Torsdagen så det var i princip tomt, men de fick ändå se mina klassrum, mitt skåp och så vidare.
 
På eftermiddagen åkte vi sedan till Denver för lite shopping och sightseeing! På egen hand gick vi runt vid Cherry Creek och efter ett stopp på Voodoo Doughnuts åkte vi sedan downtown där vi strosade runt på 16th Street. Jag visade dem Union Station där vi mötte upp mina värdföräldrar och sedan gick vi tillsammans på ett baseball game. Det var faktiskt första gången för mig också men det var en rolig och väldigt typisk amerikansk upplevelse!
 
På lördagen åt vi frukost tillsammans allihop, på mitt favoritställe i Louisville, the Huckleberry. En jättesöt liten restaurang som serverade både frukost, lunch och middag. Därefter åkte enbart familjen Holterberg till Boulder så att jag fick visa dem runt där. Vi lyckades tima in med både the Farmers Market och the Boulder Creek Festival så det var super crowded. Vi försökte hålla oss under folkmassorna och strosade iallafall runt lite i det fina vädret, "fikade" och köpte lite souvenirer.
 
På lördagskvällen hade vi som sagt the grad party för mig, Maggie, Mariah och Medha!
 
Tidigt på Söndag begav vi oss alla till Rocky Mountain National Park. Jag bor ju faktiskt bara 10 minuter från bergen men vi tänkte se till så att familjen verkligen fick se de stora, häpnandsväckande bergen. Där promenerade vi runt vid ett flertal olika ställen innan vi senare åt lunch i Estes Park, så mysigt!
 
 
Just nu sitter vi på flygplatsen i Denver och väntar på vårt flyg till New York, där ska familjen och jag semestra lite innan jag åker tillbaka till Sverige - efter 10 månader. Trots att jag sa hejdå till värdfamiljen imorse så har jag nog inte riktigt fattat det än. Nästa gång vi hörs är jag antigen i New York eller lilla Sverige.
Kategoriserat under: USA, USA - ÄventyrLämna en kommentar
Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK