full screen header

Sightseeing i Colorado med familjen

Tillsammans med min svenska familj så spenderade vi drygt tre-fyra dagar i Colorado så vi såg givetvis till att försöka se och gjort så mycket som möjligt under dessa få dagar. Efter förfrågan så hade jag satt ihop en liten planering med alla önskemål och framför allt det som jag ville visa dem från mina upplevelser här borta. Jag spenderade lite egentid tillsammans med min svenska familj men såg också till att vi umgicks alla tillsammans så att mina familjer fick lära känna varandra också.
 
Först på fredag förmdidag så introducerade jag alla till varandra och vi spenderade lite tid med att lära känna varandra och småprata. Därefter visade jag min svenska familj Centaurus High School. Skolan slutade på Torsdagen så det var i princip tomt, men de fick ändå se mina klassrum, mitt skåp och så vidare.
 
På eftermiddagen åkte vi sedan till Denver för lite shopping och sightseeing! På egen hand gick vi runt vid Cherry Creek och efter ett stopp på Voodoo Doughnuts åkte vi sedan downtown där vi strosade runt på 16th Street. Jag visade dem Union Station där vi mötte upp mina värdföräldrar och sedan gick vi tillsammans på ett baseball game. Det var faktiskt första gången för mig också men det var en rolig och väldigt typisk amerikansk upplevelse!
 
På lördagen åt vi frukost tillsammans allihop, på mitt favoritställe i Louisville, the Huckleberry. En jättesöt liten restaurang som serverade både frukost, lunch och middag. Därefter åkte enbart familjen Holterberg till Boulder så att jag fick visa dem runt där. Vi lyckades tima in med både the Farmers Market och the Boulder Creek Festival så det var super crowded. Vi försökte hålla oss under folkmassorna och strosade iallafall runt lite i det fina vädret, "fikade" och köpte lite souvenirer.
 
På lördagskvällen hade vi som sagt the grad party för mig, Maggie, Mariah och Medha!
 
Tidigt på Söndag begav vi oss alla till Rocky Mountain National Park. Jag bor ju faktiskt bara 10 minuter från bergen men vi tänkte se till så att familjen verkligen fick se de stora, häpnandsväckande bergen. Där promenerade vi runt vid ett flertal olika ställen innan vi senare åt lunch i Estes Park, så mysigt!
 
 
Just nu sitter vi på flygplatsen i Denver och väntar på vårt flyg till New York, där ska familjen och jag semestra lite innan jag åker tillbaka till Sverige - efter 10 månader. Trots att jag sa hejdå till värdfamiljen imorse så har jag nog inte riktigt fattat det än. Nästa gång vi hörs är jag antigen i New York eller lilla Sverige.
Kategoriserat under: USA, USA - Äventyr

Tropical Graduation Party

Nästan alla mina vänner här borta är ju seniors så senaste dagarna har jag vart på en hel del grad parties, och ikväll var det min tur! Jag hade min mottagning tillsammans med min värdsyster Maggie, Mariah och Medha - två väldigt bra vänner till oss båda. Vi går på olika skolor dessutom så det var en hel del vänner där.
 
Som jag nämnt vid något tillfälle så hade vi ett tropiskt tema på vårt party så vi gjorde vårt bästa för att dekorera och klä oss efter det. Jag hade gjort en härlig tropisk spellista, vi hade ett tropiskt photobooth och bjöd på fantastiskt god, catered mat. Det var väldigt lyckat och jag är så glad över alla som var där för att gratulera oss alla. Jag fick så mycket fint och pratade med så många som jag enbart träffat ett fåtal gånger, men de alla önskade mig lycka till i framtiden och var så snälla.
 
Jag, Maggie, Medha, Mariah

Maggie och jag <3
Kategoriserat under: USA

Drive-In Movie

För några dagar sedan så passade jag, Maggie och Rachel på att gå på en drive-in movie då det nämligen var en utav de fåtal saker som jag hade kvar på min bucketlist. Det var första gången för både Maggie och Rachel dessutom så det var extra roligt!
 
Det var precis så som ni sett på film - vi satt kvar i bilen, kollade på en enorm filmskärm och ljudkällan kom från radion. Väldigt häftigt och så äkta amerikanskt. Vi tog med lite filtar och snacks och hade det jättemysigt tillsammans i Maggies lilla bil.
 
Vi kollade på Angry Birds the Movie! Inte riktigt vad vi tänkt oss men vi skrattade en hel del
Kategoriserat under: USA, USA - Äventyr

Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK