full screen header

Spring Break in Utah

Förra veckan var jag på Spring Break i Utah med Jeff och Maggie, and it ROCKed. Vädret var inte jättebra tyvärr men trots det så fick vi se och göra mycket, bland annat hika, campa, walk in slot canyons och gå på sand dunes. Jag tog massor utav bilder som ni kan se nedan!
 
Dessa bilder är från "Goblin Valley". Väldigt häftigt ställe där man kan springa, gå och klättra runt på dessa "goblins" bäst man vill.
 
Dag två äventyrade vi mest på egen hand, vi kollade in "Temple of the Sun" och "Temple of the Moon" (bild 1) och klättrade i sand dunes. Stället där vi campade under natten var fyllt utav dessa fina cherry blossom.
 
Vi gick på en nine mile (1.5 mil) hike i en slot canyon, enklast beskrivit som en väldigt smal canyon (kanjon?). Detta gillade jag supermycket! Det var väldigt häftigt och mycket att göra; klättra, hoppa på stenar och klättra högt upp till arches. Möjligt att det inte var bästa idéen, men jag och Maggie skrattade åt det när vi plockade ur taggar ur benen från kaktusar efteråt. Tyvärr tog batteriet slut på min kamera halvvägs under hiken så jag fick inte så mycket bilder.
 
Här hikade vi i Moab en dag! Även detta var en lång men rolig hike! Det fanns massor utav arches (som jag och Maggie bland annat sitter i på sista bilden). Bilden på mig var också jättehäftig, jag var nämligen väldigt (!!!) högt upp trots att det kan vara svårt att se.
 
Denna dagen överträffade jag verkligen mig själv. Till vänster kan ni se en klippa som var drygt 500m hög och vi mer eller mindre klättrade uppför detta. Det är som en hike med en liten väg efter ett stenras, så vi gjorde inget som inte tusen andra har gjort innan oss men det var Så jobbigt. Hela vägen var nog minst dubbelt så lång. Vi började med att gå ner innan vi efter en paus och lite lunch började gå uppför. Medan jag mest försökte få det överstökat så timeade vi oss själva för att se hur lång tid det tog och vi blev minst sagt glatt överraskade när vi gjorde det på 25 minuter; the mark för att räknas som "hardened hiker".
 
Sista dagen så gick vi upp vid 6 för att göra en sista hike i soluppgången. Denna arch kallad "Delicate Arch" är ett utav Utah's mest kända ikoner. Tyvärr var det molningt så det var inte så mycket till soluppgång, men det var ett bra slut på resan iallafall!
Kategoriserat under: USA, USA - Resor, USA - Äventyr

Hej! Jag undrade vilken kamera du har? Du tar så fina bilder!

Svar: Jag använder mig utan en Canon G7 X :)
MatildaLämna en kommentar
Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK