full screen header

Introduktion av Track Season

Nu har den officiella track season varit igång i ett par veckor här, jag har däremot gått på pre-season practice nästan varje dag sedan i Januari för att hålla igång. Jag har fått lite frågor om hur sporter och specifikt friidrott funkar här, framför allt från mina tränare i Sverige som är nyfikna, så jag tänkte skriva ett mer utvecklat inlägg om det, men för nu hade jag bara tänkt informera er lite om hur det står till!
 
Vi har träning varje dag efter skolan samt på Lördagar vilket ger oss en vilodag. Det är med andra ord ganska intensivt, trots att det är en high school sport. Å andra sidan är det inte lika seriöst som det är i Sverige, för många är det första gången de någonsin gör det, och vårt team gör det till mer utav en laginsats snarare än individuellt. I enjoy it iallafall och har under denna korta period hunnit lära känna så många nya människor -- förmodligen mer än vad jag gjorde under första terminen av skolan. Det är som sagt väldigt kul och it keeps me busy, dessutom är nästan alla utav mina närmsta vänner i track så det gör så mycket roligare.
 
Som sagt så ska jag verkligen sätta ihop ett riktigt utförligt och intressant inlägg om track och hur det funkar då jag vet att många undrar (och för att det är så kul!). Ju längre in i säsongen vi kommer desto mer kommer jag givetvis ha att skriva om, så det kan eventuellt dröja någon vecka.
 
Denna bilden är tagen från pre-season, innan jag åkte till Hawaii. Jag tror att det var drygt 70 fahrenheit här vilket är drygt 21 celsius, idag när jag publicerar detta är det istället två decimeter snö och minus 10 celsius. "If you don't like the weather, wait ten minutes and it will change" och "Welcome to Colorado, where you can get sunburn and frostbite in the same day" är två citat som beskriver Colorado väldigt bra. Förhoppningvis får vi tillbaka värmen snart!
Kategoriserat under: USA, USA - Skolan/SporterLämna en kommentar
Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK