full screen header

New York City

Hej på er! Jag och familjen har haft ett par fantastiska dagar i New York City tillsammans. Vi hann med väldigt mycket, men jag kommer nog aldrig att känna mig färdig med den staden. Nu, efter två besök så har jag däremot checkat av nästan alla turistattraktioner så att jag nästa gång kan börja lära känna staden och hitta mina egna favoritplatser och restauranger. Här nedan får ni se vad vi hade för oss i staden!
 
Vi anlände till hotellet vid sju-tiden ungefär och då såg vi till att ganska omgående ge oss ut och se oss omkring. Tillslut bestämde vi oss för att ta en färja till Staten Island, mest för att få se frihetsgudinnan och hela manhattan. Detta visade sig vara en väldigt bra idé då vi fick se en hel del för inga pengar alls.
 
När vi sedan kom tillbaka till Manhattan så åt vi en sen middag och gick till Times Square. Där stannade vi inte länge utan strosade mest runt för att se det och ta lite bilder.
 
Merparten utav Tisdagen spenderades åt shopping på 5th Avenue. Vi gjorde ett snabbt stopp på MoMa's store där vi köpte några jättefina prints och inredning. Enligt mina önskemål så åt vi sedan en fruktansvärt god lunch på Shake Shack i Madison Square Park, det är min favoritlocation. Där satt vi ett tag och avnjöt deras goda hamburgare och shakes i den gassande solen innan vi fortsatte vår shopping vid Herald Square och Macy's.
 
Det blev ytterligare en sen middag då jag hade bokat bord åt oss på The Mercer Kitchen i SoHo 9.30. Det var kanske ett mindre familjeanpassat ställe men med helt fantastisk god mat. Jag tog en prosciutto och mozzarella pizza som var helt magisk.
 
Tidigt på Onsdags-morgonen så tog jag tillsammans med pappa en taxi till West Village där vi åt en god frukost på Buvette. Jag hade hört så mycket gott om det att jag ville dit och testa, och jag blev inte besviken. Så litet, mysigt och franskt. Jag tog ett safe-card och satsade på deras belgiska våffla som var precis så god som den ser ut, och vad som var om möjligt ännu bättre var den färskpressade apelsinjuicen.
 
Resten utav dagen spenderade vi åt sightseeing och turistattraktioner. Vi började med att åka till the Financial District och Wall Street innan vi kort därefter tog taxi bort till The High Line som jag Älskar. Det är så fint och jag älskar att promenera där. Jag hade dock redan innan tittat ut The Standard Grill som ligger precis under så vi åt lunch innan vi gav oss upp på tågspåret. The Standard blev väldigt snabbt ett utav mina favoriter, inte nödvändigtsvis för maten utan för den fantastiska miljön. Det var en jättefin restaurang som alla i familjen gillade. Vi fortsatte därefter att gå Hela High Line i den stekande sommarvärmen, och vi fortsatte därpå vår promenad tillbaka till Midtown och Rockefeller Center där vi åkte till Top of the Rock. Där var jag ju i somras, men jag följde glatt med upp när de andra ville det.
 
På kvällen kikade vi in Grand Central Terminal och åt middag på Delicatessen.
 
Bild ett och två är lånade utav Martina Lindén
Bild ett och två är lånade av Martina Lindén
I Torsdags var vi i princip överallt kändes det som, utan att stressa. Vi shoppade lite på Madison och Lexington Avenue och promenerade därefter runt i Central Park en liten stund. Det var dock fruktansvärt varmt så vi blev rätt snart tröttna och sugna på mat så då tog vi en taxi till Jack's Wife Freda i SoHo och sedan fortsatte vi i det området. Vi bestämde oss därefter för att vila upp oss på hotellet innan vi tog en limousine (!) till Brooklyn för att äta New York's bästa pizza. Därefter hade vi planerat att promenera över Brooklyn bridge tillbaka men vi var så trötta att det fick bli taxi istället. Trots det så hade vi en fantastisk sista kväll i New York.
 
Vi hade ett fåtal timmar i staden även på Fredagen innan vi var tvugna att bege oss mot flygplatsen så vi såg alla till att vara uppe och utnyttja tiden till fullo. Olyckligtvis regnade det ordentligt hela dagen, men det var skönt med lite kallare väder efter så många heta.
 
Jag och mamma åkte till Greenwich Village och åt en jättegod frukost på The Butcher's Daughter. Det var så mysigt att sitta där medan regnet smattrade utanför. Vi tog varsinn avokado toast och testade deras juicer som var jättegoda. Allt på deras meny lät fruktansvärt gott, jag är så sugen på att gå tillbaka dit någon gång. Dessutom är det vegetariskt! Efter frukosten så gick jag och mamma runt lite i the Village. Resten utav dagen såg vi till att göra lite sista-minuten shopping. Vi var mest i SoHo denna dagen, jag tycker det är roligt att gå på alla smågator där.
 
 
Under dessa fem dagar så hann vi som sagt med en hel del! Vi hade det otroligt bra, åt mycket god mat, bodde på ett jättefint hotell och hann med att både se och göra det vi alla allra helst ville. Det var enligt mig ett helt perfekt slut på vår vistelse tillsammans i staterna.
Kategoriserat under: USA, USA - ResorLämna en kommentar
Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK