full screen header

2nd Semester, Nytt Schema

I Tisdags började vårterminen och endast ett fåtal dagar inpå det nya året så har jag redan blivit tilldelad läxor och uppgifter. Trots alla måsten så ser jag fram emot vad den här terminen har att erbjuda, det är nämligen en hel del roliga skolevent inplanerade! Den här terminen har jag fått två nya klasser på grund utav två utav mina klasser förra terminen enbart var "one-semester". En skoldag för mig ser idag ut såhär;
 
1st period, Off Jag har ingen lektion första perioden så jag börjar helt enkelt skolan en timme senare. Detta var även fallet förra terminen då jag gjorde några ändringar till mitt schema efter att jag publicerade det här.
2nd period, Commerce in Society Detta är en utav mina nya klasser. Jag är inte helt säkert på vad denna klass innebär än men jag gillar den redan. Läraren är väldigt precis och rolig, samt alla elever. Det är en seniors-only class vilket är så kul. Alla är mycket mer utåtriktade och roliga, och under vissa förhållanden, även mer mogna.
3rd period, AP Language/Composition Detta är min engelska klass där vi läser, analyserar texter och skriver uppsatser. Jag bytte till denna klassen i September förra året efter att min dåvarande lärare i American Litt föreslog att jag skulle ta en svårare klass. Det har varit allt annat än lätt då det är en College level class, men jag gillar det verkligen. Både läraren och eleverna är roliga och jag har verkligen lärt mig så mycket.
4th period, Psychology Ms. Lowe's psychology class fick ersätta Sociology lektionen jag hade med Ms. Senseney förra terminen. Jag älskade verkligen Sociology och tror att jag kommer gilla Psych med. Lyckligtvis är Ms. Lowe och Ms. Sensensey ganska lika varandra så jag är glad över att ha dem båda.
5th period, French Franska är inte min favoritklass men det är förmodligen en utav de mest givande klasserna. Läraren är så duktig och det känns som att jag har lärt mig mer under denna korta tid än vad jag gjorde i Sverige. 5th period är vanligtvis en "lunch-period" när väldigt få har lektion (enbart de elever som tar ett second-language från år tre och uppåt) så jag äter vanligtvis min lunch under lektionstid.
6th period, Off Den här terminen har jag ingen lektion under 6th period, vanligtvis så hänger jag i the library och gör läxor under den här tiden.
7th period, US History Detta är förmodligen en utav de klasser jag gillar minst, mest på grund utav att den är med Sophmores och de är väldigt barnsliga, men också för att jag inte är jätteintresserad utav ämnet. Ms. Senseney är dock min Absoluta favoritlärare (!!!) så det gör det värt det. Jag måste dessutom ha denna klass som ett requirement från min organisation.
8th period, Algebra 2 Jag bytte till denna klass idag på grund utav ett flertal anledningar. Min föredetta lärare i matte gav oss alldeles för mycket läxor och arbete, men Aldrig tid att göra något under lektionstid. Hon tog dessutom inte emot late work så jag var tvungen att spendera drygt en timme på att göra matteläxor varje kväll. När terminen väl var slut så insåg jag att jag inte ville gå igenom ytterligare en termin av det så jag bytte till samma kurs men med en annan lärare. På grund utav detta så var jag tvungen att drop Marketing, vilket jag är okej med. Jag gillade den klassen och några utav mina närmsta vänner var i den, men vi var inte speciellt produktiva och då ansåg jag vara värt det att byta lärare i matte istället.
 
Jag har alltså två off periods nu. Vid några tillfällen har jag funderat på att fylla ut dem med roliga klasser, jag vill trots allt uppleva så mycket som möjligt när jag är här, men efter lite research har jag kommit fram till att det förmodligen inte är värt det. Att ha first period off gör det betydligt mer behändigt att ta sig till skolan då Maggie också har first off, samt att jag anser att 8.30 är en bättre tid att starta skolan än 7.30. Angående sixth period så har jag inte kollat jättemycket på vad jag har för möjligheter, så vi får helt enkelt se om jag till slut väljer att pick up ytterligare en klass. Det måste vara något rolig som inte är tidskrävande. För tillfället är jag iallafall väldigt nöjd med alla mina klasser och lärare.
Kategoriserat under: USA, USA - Skolan/SporterLämna en kommentar
Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK