full screen header

North Shore Surfing

Aloha! Igår var jag med om en väldigt rolig upplevelse! Inbokat för dagen var en surflektion i the North Shore, även känt som Surfer's Paradise. Hit kommer alltså världens bästa surfare för att uppleva vågorna och delta i världens största surftävlingar. Jag har alltså surfat vid två tillfällen tidigare, detta innebär inte att jag är duktig, Men jag vet hur det går till och kände mig ganska säker i förhållande till resterande som skulle göra detta för första gången. Olyckligtvis gick det inte alls så bra som jag förväntat mig, men det är väldigt förståeligt med tanke på förhållandena vi hade.
 
Vi hade fått veta i förväg att vågorna kunde vara stora vilket vi fick bekräftat när vi kom dit. På grund utav detta tog de endast ut ett fåtal utav oss i vattnet åt gången, så jag och Loni väntade därmed nästan till de sista innan vi gav oss ut. Vid detta laget hade vågorna blivit stora (!), och jag är övertygad om att jag spenderade mer tid under vattenytan än vad jag gjorde på surfbrädan. Jag lyckades få till några få vågor, men mestadels så fick jag höra min surfinstruktör ropa "Bail the board, bail the board!" på grund utav att alldeles för stora vågor (för oss) kom in. Efter inte alltför länge så hade mina armar gett upp och jag hade svalt mer saltvatten än vad man bör göra under en livstid.
 
Före surfing... och efter surfing. Ett väldigt bra och uttröttande träningspass!
 
Vi stannade i the North Shore för att äta lunch, och jag fick testa på garlic shrimp (väldigt känt från just the North Shore!) samt Hawaii's kända Shave Ice!
 
Påväg från the North Shore så körde vi förbi flera stränder, bland annat Bonzai Pipeline där vi såg vågor som mätte 45-50 feet, eller 15 meter. Alla stränder var avstänga. Dessa är alltså vågor som de bästa surfarna i världen surfar, lyckligtvis fick vi möjlighet att surfa lite innan de blev så stora. Men som sagt, väldigt häftigt att se och inte minst uppleva. Hur många kan egentligen säga att de har surfat, inte bara på Hawaii, men på the North Shore, och i Stora vågor? Eftersom att jag älskar att surfa så mycket så ska jag ta en extra lektion på Torsdag vilket jag ser fram emot jättemycket!
Kategoriserat under: USA, USA - ResorLämna en kommentar
Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK