full screen header

Centaurus High School on Lockout

Idag har jag haft en fredag utöver det vanliga! 
 
Jag åkte till skolan i tron om att det skulle vara vilken annan fredag som helst, men under min första lektion (second period) så gjordes ett announcement i högtalarna att skolan var under lockdown, mer specifikt lock-out. Det är väldigt vanligt att ha drills så ingen tänkte mer på det. Fem minuter senare gjordes dock ytterligare ett announcement; "This is Not a drill, I repeat, this is Not a drill". Ingen visste vad som pågick men vi tänkte inte på det speciellt mycket heller för den delen.
 
Strax efter att third period startat så blev vi någorlunda informerade om vad som pågick. Centaurus hade tagit emot flera hotfulla telefonsamtal och det var därför poliser Överallt. Hela the parking lot var fullt av polisbilar och de blockerade varje dörr och patrullerade runt (med vapen). Vi blev tillsagda att stanna i klassrummen eller eventuellt the library om vi inte hade lektion. Vi var definitivt mer rallied up, men lektionerna pågick (nästan) som vanligt så det var ingen dålig stämning.
 
De nästkommande fyra timmarna var skolan under lockdown och ingen var allowed att varken lämna eller komma till skolan. Poliserna blockerade ännu dörrarna från utsidan och the staff mer eller mindre barrikerade dem från insidan så att ingen skulle få den lysande idéen att lämna schoolgrounds. Under seventh period, vår näst-sista lektion, så släppte de äntligen the lockdown och vi var därmed fria att återigen gå och komma som vanligt. Ett final announcement gjordes att skolan var säker och no longer under ett threat. 
 
I efterhand har jag fått reda på att de arresterat en man men att det fortfarande är ett fall utav investigation. En skola i Boulder fick hot-samtal förra veckan och de vet ännu inte om det är relaterat.
 
För alla som är oroliga vill jag klargöra att vi hade en lockOUT vilket innebär att hotet är utanför skolan. Lektionerna pågår därför som vanligt men vi ombeds att undvika fönster och hålla ihop så att polisen kan göra sitt jobb. Under en lockDOWN så är hotet inne i skolan, i dessa fall avbryts lektionerna, alla dörrar låses, och alla ombeds att gömma sig. Detta var alltså in alls en läskig upplevelse, snarare spännande! Jag är väldigt nyfiken och ville så gärna vet mer om vad som pågick. The School Officials gav oss uppdateringar under dagen och polisen var som sagt där under hela dagen vilket gjorde att alla kände sig väldigt säkra.
 
Vill ni läsa mer om eventet så har The Daily Camera covered it ganska kortfattat här.
 
Kategoriserat under: USA, USA - Skolan/SporterLämna en kommentar
Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK