full screen header

Q/A: Engelska

Du verkar ha det jättebra och det ser helt fantastiskt ut! Du kommer klara detta jättebra även om det kommer komma gånger du bara vill hem och bort. Hur bra är du på engelska? För jag är jätteintresserad av att åka nästa år eller några år framåt men känner mig inte alls säker på min engelska. Hur tänker du om detta? Ha det bäst tjejen! Kram Hej! Åh vad kul att du är intresserad av att åka. Jag har visserligen bara varit här i drygt en månad men jag trivs jättebra och skulle tipsa alla om att åka som har möjlighet och är intresserade. Det är verkligen en upplevelse.
 
Jag skulle vilja påstå att jag var ganska duktig på engelska! Jag har aldrig haft problem med att varken prata, skriva eller förstå engelska så för min del var det inte jättejobbigt att komma hit. Självklart (!) så säger jag fel ibland, jag kommer inte på orden, stakar upp mig och vid ett fåtal tillfällen har jag till och med råkat säga något på svenska. Det är jättelätt hänt, men framför allt; inte pinsamt på något sätt. Jag har fått så mycket komplimanger för min engelska och min accent. Svensk accent är tydligen jättepopulärt här, jag har hört massor utav kommentarer om att den är "just wow" och "so cute". Människorna här är väldigt förstående med att du är en utbytesstudent och merparten utav de jag träffat är väldigt imponerade, oavsett huruvida min engelska är bra eller dålig.
 
Med de flesta organisationer får du göra en form utav engelska test som en del av intervjun eller ansökningsprocessen, klarar du det så är du definitivt tillräckligt duktig för att klara dig här borta!
 
Nej, jag var inte orolig för min engelska innan jag kom hit. Är det lätt? Nej, inte alltid. Det är lite svårt att hänga med på mattelektionerna, och det är framför allt svårt att vara rolig på ett annat språk men på mindre än en månad har jag lärt mig SÅ mycket. Tänk vad mycket jag kommer lära mig på ett år.
 
Är det svårt att alltid prata engelska där borta? Både ja och nej, se ovanstående fråga. Jag upplever det som att det går väldigt bra under dagstid, mattelektionen är lite svår på grund utav alla uttryck, och i min engelska klass är det ibland svårt att förstå vissa ord men jag har inga problem att hänga med i samtal eller lyssna på instruktioner från läraren. Däremot blir jag betydligt mycket lättare trött! Vid slutet av dagen är jag ofta helt slut. Det är väldigt mentalt ansträngande men visar sig sällan förrän jag börjar varva ner.
 
Så kul med frågor! Jag har fått några fler men försöker att kategorisera dem lite så jag skall svara på dem också, men passa på om ni vill ha svar på något! En del kommer jag att svara på i inlägg, somliga direkt i kommentarsfältet och om du så vill kan jag givetvis maila dig också.
Kategoriserat under: Q/A, USA

*Ska du gå i gymnasiet och i sådana vilka betyg söker du in på?
*Hur gör du med gymnasievalet, sökte du innan då åkte i väg eller gör du det när du kommer hem ?
*Är det i sådana fall värt att senare gå med folk som är yngre än dig själv?

Är väldigt intresserad och det skulle varit guldvärt om du förklarade lite mera invecklat om hur man förbereder sig innan ansökan till ett "High School exchange year".

:D Om du kunde maila svar hade det vart fint.Lämna en kommentar
Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK