full screen header

First football game

I fredags var jag på mitt allra första football game som hölls på vår hemmaplan!
 
Aliah och jag / Vår maskot som dansade under hela matchen
 
Nej, jag var inte speciellt facinerad utav sporten som sådan, ja det var ganska svårt att förstå sig på men framför allt så hände det inte så mycket. Spelarna tacklade varandra men verkade trots det aldrig lyckas få poäng. Cheerleaders hejade och dansade på banorna nedanför läktaren och i pauserna spelade skolans marching band som förövrigt vunnit state championship de senaste tre åren.
 
Atmosfären var bland det bästa jag varit med om och jag älskade det! Det var så kul att se alla som var där, klädda i blått hejandes på läktaren. Alla sjöng, cheerade, målade sig med blå färg och hade det roligt. Jag gick dit med volleyball laget men umgicks även med några personer i mina klasser samt cross-country teamet (alla Maggies vänner).
 
Tyvärr förlorade vi men för min del gjorde inte det så mycket. Tydligen är vi inte så bra på fotboll men vi lyckades ändå hålla en väldigt jämn match.
 
En kul grej med de flesta sporter här är att vi klär ut eller upp oss på game days. När vi har bortamatcher så har vi åtminstone i volleybollen ofta ett tema; funky, black and white, cowgirl och liknande, och på hemmamatcher så klär vi upp oss (mycket). Idag hade därför alla fotbollsspelare kostym och slips i skolan! Lite kul med oväxling från träningsshortsen, de knähöga strumporna och t-shirt som de flesta är klädda i här.
Kategoriserat under: USA, USA - Skolan/SporterLämna en kommentar
Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK