full screen header

Snabb uppdatering

Hej på er! Jag har varit lite dålig med att uppdatera er det senaste vilket helt enkelt beror på att jag har väldigt mycket att göra i skolan för tillfället. Som de flesta säkert är medvetna om är det en hel del som skiljer sig mellan den svenska och amerikanska skolan, och under några dagar har jag nu jobbat med ett inlägg där jag summerar dem. Jag ska försöka att göra fler likartade inlägg i framtiden då det är väldigt roligt att se.
 
Obs! Från och med nu så funkar det inte att skriva in matildaholterberg.se utan ni måste skriva in matildaholterberg.blogg.se. Jag hoppas kunna fixa det inom de närmsta dagarna så att det blir lättare att hitta hit igen.
Kategoriserat under: USA

Q/A: Engelska

Du verkar ha det jättebra och det ser helt fantastiskt ut! Du kommer klara detta jättebra även om det kommer komma gånger du bara vill hem och bort. Hur bra är du på engelska? För jag är jätteintresserad av att åka nästa år eller några år framåt men känner mig inte alls säker på min engelska. Hur tänker du om detta? Ha det bäst tjejen! Kram Hej! Åh vad kul att du är intresserad av att åka. Jag har visserligen bara varit här i drygt en månad men jag trivs jättebra och skulle tipsa alla om att åka som har möjlighet och är intresserade. Det är verkligen en upplevelse.
 
Jag skulle vilja påstå att jag var ganska duktig på engelska! Jag har aldrig haft problem med att varken prata, skriva eller förstå engelska så för min del var det inte jättejobbigt att komma hit. Självklart (!) så säger jag fel ibland, jag kommer inte på orden, stakar upp mig och vid ett fåtal tillfällen har jag till och med råkat säga något på svenska. Det är jättelätt hänt, men framför allt; inte pinsamt på något sätt. Jag har fått så mycket komplimanger för min engelska och min accent. Svensk accent är tydligen jättepopulärt här, jag har hört massor utav kommentarer om att den är "just wow" och "so cute". Människorna här är väldigt förstående med att du är en utbytesstudent och merparten utav de jag träffat är väldigt imponerade, oavsett huruvida min engelska är bra eller dålig.
 
Med de flesta organisationer får du göra en form utav engelska test som en del av intervjun eller ansökningsprocessen, klarar du det så är du definitivt tillräckligt duktig för att klara dig här borta!
 
Nej, jag var inte orolig för min engelska innan jag kom hit. Är det lätt? Nej, inte alltid. Det är lite svårt att hänga med på mattelektionerna, och det är framför allt svårt att vara rolig på ett annat språk men på mindre än en månad har jag lärt mig SÅ mycket. Tänk vad mycket jag kommer lära mig på ett år.
 
Är det svårt att alltid prata engelska där borta? Både ja och nej, se ovanstående fråga. Jag upplever det som att det går väldigt bra under dagstid, mattelektionen är lite svår på grund utav alla uttryck, och i min engelska klass är det ibland svårt att förstå vissa ord men jag har inga problem att hänga med i samtal eller lyssna på instruktioner från läraren. Däremot blir jag betydligt mycket lättare trött! Vid slutet av dagen är jag ofta helt slut. Det är väldigt mentalt ansträngande men visar sig sällan förrän jag börjar varva ner.
 
Så kul med frågor! Jag har fått några fler men försöker att kategorisera dem lite så jag skall svara på dem också, men passa på om ni vill ha svar på något! En del kommer jag att svara på i inlägg, somliga direkt i kommentarsfältet och om du så vill kan jag givetvis maila dig också.
Kategoriserat under: Q/A, USA

Hiking w/ Maggie and Justin

I Söndags eftermiddag så HIKEADE jag för första gången. Justin och Maggie hade gjort upp planer om att hikea så vi begav oss ut efter brunchen. Jag hade ingen aning om vad jag gett mig in på! Det var kul men SÅ (!!!) jobbigt. Vi klättrade verkligen (vi följde alltså ingen stig)  högt upp och vid ett par tillfällen fick vi vända om och klättra ner för att det blev för brant. För Justin och Maggie var det inga problem, de är ju så vana men jag hade lite problem med att hänga med då de dessutom går så snabbt för dem. Efter ett tag klättrade vi ner och badade i "the creek" som var isskall. Vi slängde i princip bara av oss skorna och linne och badade i våra träningskläder, men det dröjde inte länge innan vi torkade på grund utav att det var 34° grader ute.
 
Mina ben är så trötta nu och mina vader värker jättemycket! Om jag fortsätter hitta på sådant här kommer det förmodligen inte vara lika jobbigt om några månader.
 
Vi hikeade alltså dessa berg! Scary to say the least
Kategoriserat under: USA, USA - Äventyr

Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK