full screen header

San Luis Obispo (High School)

 
Jag har alltid varit inne på att åka med Explorius Select High School och därmed få möjlighet att välja exakt vart jag ville hamna. Anledningen till detta var att jag ville finna en plats som mötte alla mina krav gällande klimat och väder, storlek, utbud utav sporter (friidrott!) med mera. Efter mycket funderingar och efter ett skype-samtal med Martin, fd. utbytesstudent (Explorius, Select High School) på San Luis Obispo High School så kom jag tillslut fram till att det var här jag ville spendera mina tio månader.
 
San Luis Obispo ligger beläget mitt emellan San Francisco och Los Angeles och har drygt 50 000 invånare - och den är drygt lika stor som min hemstad både till yta och population. Detta i samband med fantastiskt väder (precis vid kusten!), en tillräckligt stor stad för shopping (men ändå närhet till båda Los Angeles och San Fran) och hur mycket roliga sporter som helst att välja mellan. Jag kan tänka mig att jag hade kunnat trivas där! ;-) I samband med min forskning om mina valmöjligheter så kom jag över videon nedan, och jag tyckte att den var så härlig vilket kanske också var en bidragande faktor till att jag valde som jag gjorde.
 
 
Olyckligtvis slutade det med att jag valde att åka med Explorius vanliga program av den enkla anledningen att jag inte ville ha en familj som fick betalt i utbyte mot att ha mig där. I somras var jag på språkresa och blev då placerad hos en familj som hade noll intresse i oss överhuvudtaget och enbart var intresserade utav pengarna, det var först då som jag insåg hur bra det är med helt volontära familjer. Tur var väl kanske det att jag upptäckte det innan jag ansökte.
 
Hur som så tror jag att det kommer bli fantastiskt (!!!) vart jag än blir placerad. Det är allt fler som börjar få sina värdfamiljer nu, så det verkar som att de kommer många tidiga i år. Jag får helt enkelt hoppas på att det snart är jag som får ta emot det samtalet!
Kategoriserat under: Förberedelser USA, Uncategorized

Härligt det var att kolla på filmen, lite mer inblick i vad man ger sig in på hah! Tänkte hör om du var intresserad av ett länkbyte? :)Lämna en kommentar
Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK