full screen header

Jag har fått värdfamilj!

Okej. Jag hade inte förväntat mig att få min värdfamilj förrän i Maj, men så idag strax innan klockan sex så ringde det ett 08 nummer som jag ganska snabbt förstod tillhörde Explorius. Jag vågade inte hoppas på för mycket men misstänkte att det handlade om värdfamilj vilket det mycket rätt gjorde! Jag är så glad och energisk just nu, men jag ska göra ett ärligt försök att försöka berätta lite om vad jag har fått reda på hittills. :-D
 
Så efter att ha utbytt några ord med min kontaktperson Annika så berättade hon att jag har fått en värdfamilj i en stad som heter Louisville strax utanför Denver i Colorado. Jag valde ju faktiskt Colorado som ett utav mina delstatsval så jag var jättenöjd redan då. Staden har drygt 20 000 invånare och är med andra ord ingen stor stad, men den ligger som sagt belägen mellan Boulder och Denver vilket innebär att det inte är långt till närmsta storstad. För den som är intresserad av att åka skidor (jag!) så tar det drygt två timmar med bil till Beaver Creek, eller fyra timmar till Aspen, en av världens bästa skidorter.
 
Det finns inte speciellt många bilder över Louisville men jag fann dessa där man ser silhuetten över "staden".
 
Min värdfamilj består utav en värdmamma och värdpappa, båda födda -64. Mamman jobbar som lärare och pappan jobbar som "Resource planner". Jag kommer ha två värdsystrar, Rachel är född -95 och Maggie är född -98, alltså ett år äldre än mig. Maggie och jag kommer gå på samma skola och förhoppningsvis ha en del lektioner tillsammans, Rachel bor däremot inte hemma längre (förmodar att hon har flyttade efter graduation). Maggie är med i crosscountry teamet på hösten och tränar friidrott på våren vilket även jag förhoppningsvis kommer göra. De har även en liten hund vid namn Luna. Det verkar överlag vara en ganska aktiv familj, de gillar att hikea och springa. Trots att jag inte är någon långdistanslöpare så lär jag väll få bita ihop och hänga med bland bergen helt enkelt!
 
Skolan jag kommer gå på heter Centaurus High School och ligger belägen i Lafayette.  Deras hemsida är lite halvdan för tillfället så jag skall försöka förstå mig på den vid ett senare tillfälle och skriva ett separat inlägg om skolan.
 
På den andra bilden kan ni se vart Louisville ligger beläget i Colorado. Denver ligger precis intill.
 
Jag vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta det här inlägget. Jag är hur glad som helst och skall ta mig tid att maila dem så fort jag får möjlighet - Har ni några tips? Vad skriver man? Vad ska jag kalla dem? Allt blev helt plötsligt så mycket mer verkligt.
Kategoriserat under: Förberedelser USA

Vad kul att du fått din värdfamilj! Hoppas verkligen att jag också får reda på min värdfamilj snart :) Undrar om du är intresserad av ett länkbyte :)Lämna en kommentar
Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK