full screen header

100 days left

Idag är det exakt 100 dagar kvar tills mitt plan lyfter mot New York. Där kommer jag visserligen spendera 5 dagar först, men jag räknar ändå den 8e Augusti som dagen jag flyttar till Colorado. Imorgon är det alltså tvåsiffrigt. Ibland kommer jag på mig själv med att säga "nästa sommar flyttar jag" eller "nästa år". Jag har varit inställd på det här så länge att jag inte riktigt insett att det faktiskt inte är så länge kvar nu. Det är inte längre mer än ett år, det är tre månader. 100 dagar.
 
Kategoriserat under: Förberedelser USA

Jag har fått värdfamilj!

Okej. Jag hade inte förväntat mig att få min värdfamilj förrän i Maj, men så idag strax innan klockan sex så ringde det ett 08 nummer som jag ganska snabbt förstod tillhörde Explorius. Jag vågade inte hoppas på för mycket men misstänkte att det handlade om värdfamilj vilket det mycket rätt gjorde! Jag är så glad och energisk just nu, men jag ska göra ett ärligt försök att försöka berätta lite om vad jag har fått reda på hittills. :-D
 
Så efter att ha utbytt några ord med min kontaktperson Annika så berättade hon att jag har fått en värdfamilj i en stad som heter Louisville strax utanför Denver i Colorado. Jag valde ju faktiskt Colorado som ett utav mina delstatsval så jag var jättenöjd redan då. Staden har drygt 20 000 invånare och är med andra ord ingen stor stad, men den ligger som sagt belägen mellan Boulder och Denver vilket innebär att det inte är långt till närmsta storstad. För den som är intresserad av att åka skidor (jag!) så tar det drygt två timmar med bil till Beaver Creek, eller fyra timmar till Aspen, en av världens bästa skidorter.
 
Det finns inte speciellt många bilder över Louisville men jag fann dessa där man ser silhuetten över "staden".
 
Min värdfamilj består utav en värdmamma och värdpappa, båda födda -64. Mamman jobbar som lärare och pappan jobbar som "Resource planner". Jag kommer ha två värdsystrar, Rachel är född -95 och Maggie är född -98, alltså ett år äldre än mig. Maggie och jag kommer gå på samma skola och förhoppningsvis ha en del lektioner tillsammans, Rachel bor däremot inte hemma längre (förmodar att hon har flyttade efter graduation). Maggie är med i crosscountry teamet på hösten och tränar friidrott på våren vilket även jag förhoppningsvis kommer göra. De har även en liten hund vid namn Luna. Det verkar överlag vara en ganska aktiv familj, de gillar att hikea och springa. Trots att jag inte är någon långdistanslöpare så lär jag väll få bita ihop och hänga med bland bergen helt enkelt!
 
Skolan jag kommer gå på heter Centaurus High School och ligger belägen i Lafayette.  Deras hemsida är lite halvdan för tillfället så jag skall försöka förstå mig på den vid ett senare tillfälle och skriva ett separat inlägg om skolan.
 
På den andra bilden kan ni se vart Louisville ligger beläget i Colorado. Denver ligger precis intill.
 
Jag vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta det här inlägget. Jag är hur glad som helst och skall ta mig tid att maila dem så fort jag får möjlighet - Har ni några tips? Vad skriver man? Vad ska jag kalla dem? Allt blev helt plötsligt så mycket mer verkligt.
Kategoriserat under: Förberedelser USA

San Luis Obispo (High School)

 
Jag har alltid varit inne på att åka med Explorius Select High School och därmed få möjlighet att välja exakt vart jag ville hamna. Anledningen till detta var att jag ville finna en plats som mötte alla mina krav gällande klimat och väder, storlek, utbud utav sporter (friidrott!) med mera. Efter mycket funderingar och efter ett skype-samtal med Martin, fd. utbytesstudent (Explorius, Select High School) på San Luis Obispo High School så kom jag tillslut fram till att det var här jag ville spendera mina tio månader.
 
San Luis Obispo ligger beläget mitt emellan San Francisco och Los Angeles och har drygt 50 000 invånare - och den är drygt lika stor som min hemstad både till yta och population. Detta i samband med fantastiskt väder (precis vid kusten!), en tillräckligt stor stad för shopping (men ändå närhet till båda Los Angeles och San Fran) och hur mycket roliga sporter som helst att välja mellan. Jag kan tänka mig att jag hade kunnat trivas där! ;-) I samband med min forskning om mina valmöjligheter så kom jag över videon nedan, och jag tyckte att den var så härlig vilket kanske också var en bidragande faktor till att jag valde som jag gjorde.
 
 
Olyckligtvis slutade det med att jag valde att åka med Explorius vanliga program av den enkla anledningen att jag inte ville ha en familj som fick betalt i utbyte mot att ha mig där. I somras var jag på språkresa och blev då placerad hos en familj som hade noll intresse i oss överhuvudtaget och enbart var intresserade utav pengarna, det var först då som jag insåg hur bra det är med helt volontära familjer. Tur var väl kanske det att jag upptäckte det innan jag ansökte.
 
Hur som så tror jag att det kommer bli fantastiskt (!!!) vart jag än blir placerad. Det är allt fler som börjar få sina värdfamiljer nu, så det verkar som att de kommer många tidiga i år. Jag får helt enkelt hoppas på att det snart är jag som får ta emot det samtalet!
Kategoriserat under: Förberedelser USA, Uncategorized

Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK