full screen header

Visumansökan

Sedan sist så har jag hunnit med att skicka in min visumansökan! Det tog betydligt mycket kortare tid än jag räknat med, men det har varit fruktansvärt rörigt och ganska stressigt. Tusen papper att hålla reda på, och ytterligare tusen webbfönster uppe under tiden, men nu Äntligen har jag färdigställt ansökan, betalat de både avgifterna som krävdes och skrivit ut alla papper. Ikväll bokade jag även tid till den Amerikanska ambassaden om drygt två veckor, men jag får se först imorgon om tiden har gått igenom annars får jag helt enkelt boka om!
 
 
När jag nästan var färdig med ansökan så insåg jag att jag inte hade någon bild att använda i visumansökan, och det är många (!) restriktioner om hur den får se ut, så jag bestämde mig med ganska kort varsel att åka till Göteborg och gå till en fotoautomat för bland annat ID- och visumkort så det löste sig ganska snabbt. Hade dock problem med att hålla minen när jag satt där inne och Antonia väntade på mig utanför så det slutade med att jag mestadels skrattade! Lyckligtvis så blev åtminstone en utav bilderna acceptabel, haha. Till er andra utbytesstudenter som ännu inte tagit visumkort så skulle jag tipsa om att gå till en fotoautomat! Jag vet ett flertal som tagit en bild på egen hand hemma men gör du det i en automat så vet du direkt att de följer restriktionerna och så slipper du krångel vid ett senare tillfälle. Jag betalade 100kr vilket jag tycker är helt förmånligt!
Kategoriserat under: Förberedelser USALämna en kommentar
Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK