full screen header

Visumansökan

Sedan sist så har jag hunnit med att skicka in min visumansökan! Det tog betydligt mycket kortare tid än jag räknat med, men det har varit fruktansvärt rörigt och ganska stressigt. Tusen papper att hålla reda på, och ytterligare tusen webbfönster uppe under tiden, men nu Äntligen har jag färdigställt ansökan, betalat de både avgifterna som krävdes och skrivit ut alla papper. Ikväll bokade jag även tid till den Amerikanska ambassaden om drygt två veckor, men jag får se först imorgon om tiden har gått igenom annars får jag helt enkelt boka om!
 
 
När jag nästan var färdig med ansökan så insåg jag att jag inte hade någon bild att använda i visumansökan, och det är många (!) restriktioner om hur den får se ut, så jag bestämde mig med ganska kort varsel att åka till Göteborg och gå till en fotoautomat för bland annat ID- och visumkort så det löste sig ganska snabbt. Hade dock problem med att hålla minen när jag satt där inne och Antonia väntade på mig utanför så det slutade med att jag mestadels skrattade! Lyckligtvis så blev åtminstone en utav bilderna acceptabel, haha. Till er andra utbytesstudenter som ännu inte tagit visumkort så skulle jag tipsa om att gå till en fotoautomat! Jag vet ett flertal som tagit en bild på egen hand hemma men gör du det i en automat så vet du direkt att de följer restriktionerna och så slipper du krångel vid ett senare tillfälle. Jag betalade 100kr vilket jag tycker är helt förmånligt!
Kategoriserat under: Förberedelser USA

Inrikes flygbiljetter

 
Idag fick jag ett mail från Kilroy som visade sig vara mina flygbiljetter! Jag blev glatt överraskad då jag inte förväntat mig dem förrän någon vecka innan avresa--inte mig emot dock, det förgyllde dagen! För varje framsteg gällande utbytesåret så känns allt betydligt mycket mer verkligt.
 
Jag kommer att lämna New York 10:55 den 12e Augusti och sedan flyga vidare till Chicago O'hare (skall som tur är vara kvar i samma terminal! Har redan yrat runt på fem av världens största flygplatser, däribland O'hare) där jag har strax över en timme på mig att byta flyg mot Denver. Jag landar i Denver vid halv fyra vilket egentligen känns som en ganska bra tid, då har jag tid att umgås med familjen ordentligt och kanske utforska området lite innan jag troligtvis somnar helt jetlaggad.
Kategoriserat under: Förberedelser USA

Avresemöte

För någon vecka sedan spenderade jag i princip hela min Söndag i Göteborg på Explorius fyra timmar långa avresemöte. Merparten utav informationen de tog upp var sådant jag hört tidigare men jag måste ändå medge att jag tyckte det var ett väldigt bra och välstrukturerat möte. Bland annat så fick vi en liten inblick utav hur dagarna i New York ser ut, hur man skall gå tillväga väl i USA för att passa in, skaffa vänner etc. Jag fick dessutom träffa många utav de blivande utbytesstudenter jag känner sedan innan, då främst Josefin och Kalle som jag pratat mest med, och som jag dessutom kommer åka till New York samtidigt som. Påtal om det så har jag via min local coordinator fått kontakt med en norsk tjej som kommer bo i Boulder (drygt 10 minuter från mig) och även vi åker till New York samtidigt. Det känns både kul och lite skönt att ha någon annan, inte allt för långt bort! Och dessutom så reser vi hela vägen till Denver tillsammans.
 
 
Efter sådana här möten har jag en tendens att tänka på allting relaterat till utbytesåret (vilket inte är så konstigt i och för sig) men jag var så förväntansfull på hemvägen att jag allra helst ville börja packa där och då. Men först behöver jag köpa en ny resväska!
Kategoriserat under: Förberedelser USA

Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK