full screen header

Amerikanska ambassaden

Igår var jag på Amerikanska ambassaden för att söka visum. Lyckligtvis gick allt jättebra och smidigt, så om drygt en vecka ska mitt pass dyka upp i brevlådan!
 
Likt Alla andra som tidigare besökt ambassaden kan jag intyga att det inte är något att vara orolig över. Här nedan har jag sammanfattat besöket lite kort.
 
Jag hade tid 8.30 och kom dit drygt en och en halv timme innan, vilket innebar att jag i princip hamnade först i kön och enbart tvingades vänta drygt tio minuter från det att ambassaden öppnade. Dessa minuterna spenderade jag genom att prata med ett gäng andra utbytesstudenter från Explorius som likt mig satt och väntade. Därefter kallades jag fram för att visa upp mitt pass och skosulor innan jag blev insläppt och fick gå igenom en scanner likt de som finns på flygplatser. Jag fick lämna ifrån mig mobil samt hörlurar och promenerade därefter till en lite större byggnad inne på området. Väl där fick jag en köplapp, och medan jag väntade på att det skulle bli min tur så satte jag mig återigen ner för att småprata med de resterande utbytesstudenterna. När det var min tur fick jag lämna fram mitt pass samt alla papper jag tagit med mig (de som stod under Explorius checklista) och därefter återigen sätta mig ner och vänta i drygt femton minuter innan jag blev uppropad till en ny disk för den så kallade "intervjun". Efter att ha gått till fel disk så hittade jag rätt och fick ta fingeravtryck innan frågor som "What state are you going to?", "What city are you going to?", "Do you know what grade you'll be in?" samt "Are your parents paying for this trip?" ställdes. Snabbt, enkelt och inte alls något att vara orolig för. Därefter sade han "Your VISA has been approved, bring these documents with you to the states and you're good to go", jag fick tillbaka några papper, hämtade ut min mobil på utvägen och sedan begav jag mig av igen!
 
Allt som allt skulle jag gissa på att det tog ungefär 45 - 50 minuter. För er som är under 16 år kan jag säga att det krävs inte (!) att du har med dig en förälder som jag hade uppfattat det som. "Do you REALLY want to come in with her?" frågade de mamma när hon följde med fram när jag skulle visa passet och skosulorna. Det framgick alltså ganska tydligt att de inte ville ha med henne in. I mitt fall så hade jag möjlighet att prata med andra utbytesstudenter, och det gick dessutom väldigt snabbt, men jag skulle ändå tipsa om att ta med er något att läsa för att fördriva tiden där inne om ni skulle behöva vänta länge.
 
Idag är det bara 24 dagar kvar!
Kategoriserat under: Förberedelser USA

Hej! Gör gärna länkbyte! Fixar det när jag har tillgång till min dator! KramLämna en kommentar
Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK