full screen header

The exchange challenge

Vilket land ska du till?
United states of America.
 
Vilken organisation reser du med?
Min svenska organisation är Explorius och min amerikanska ICES.
 
Var skulle du helst vilja bli placerad?
Kalifornien eller Colorado är de stater som intresserar mig mest.
 
Har du fått familj eller gjort stat / region-val?
Jag har inte fått värdfamilj, däremot ska jag göra delstatsval när jag väl får alla papper.
 
Kommer du åka på något förberedelseläger?
Ja det ska jag! Det ingår ett fem-dagars läger i New York för alla studenter som åker med Explorius. Det består bland annat utav förberedelser och information, sightseeing och shopping samt en dag på six flags.
 
Vad ser du mest fram emot?
Att lära känna nya människor och upptäcka nya saker och platser, samt att komma hem efter att ha fullgjort utbytesåret och se tillbaka på allt roligt jag fått uppleva och allt jag lärt mig. "By making this journey I’m not only hoping tie connections for life or learn to speak the language fluently, but also to grow as a person and realize what there really is to life, and what I want to do with mine." - Ett utdrag ur mitt Student letter.
 
Vad fruktar du mest?
Hemlängtan och att jag eventuellt inte ska hitta någon, det vill säga varken familjemedlem eller vän, som jag trivs med.
 
Vill du prova någon ny sport?
Ja! Jag vill pröva på så många sporter som möjligt, främst kanske volleyboll som jag tycker är väldigt roligt, surfing (förutsatt att jag hamnar i Kalifornien eller Florida...) som är så fruktansvärt kul och eventuellt cheerleading.
 
Vad kommer du sakna mest?
Min familj och vänner tror jag. Med tiden kanske jag kommer upptäcka att skolmaten inte är så dum eller att kollektivtrafiken är så mycket bättre än vad jag någonsin förstått.
 
I USA, kommer du åka på en resa arrangerad av organisationen?
Förhoppningvis kommer jag att åka till Hawaii! Jag tror att ICES arrangerar några utav dessa resor så förutsatt att jag kan finansiera det så ska jag väll troligtvis komma iväg.
 
Namnge tre platser du vill besöka i ditt land?
San Fransisco, Grand Canyon och skidbackarna i Colorado. Sen vill jag givetvis till New York (kommer ju dock dit i början av året), Los Angeles och Hawaii, trots att jag redan varit på båda dessa ställen.
 
Tror du att det kommer att bli ett bra år?
Jag tror att det blir vad man gör det till och jag planerar att göra detta till det bästa året i mitt liv hittills, samtidigt som jag försöker att inte ha för höga förväntningar. Det är så lätt att bli missnöjd då.
Kategoriserat under: Förberedelser USA

Hej, såga på Linas blogg att du hade frågat om vaccinationerna haha. Tänkte bara säga att jag pratade med min kontaktperson om samma sak för några dagar sedan då jag ska ta min sista Twinrix i april. de vet att de sprutorna tar längre tid och visar då hänsyn till det, så det ska inte störa sökningen av värdfamilj! :)

Svar: Hej! Vad skönt att höra, var lite orolig över det haha. Tack så jättemycket för svar! :-)
Matilda Holterberg

Jag har länkat dig! :)

Har länkat dig! Kul att du också med Explorius och ICES :)

Svar: Har länkat även dig nu! Ja jag är jättenöjd hittills. Vi kommer ju möjligtvis vara på samma Prep Camp :-)
Matilda HolterbergLämna en kommentar
Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK