full screen header

Homecoming Queen

 
För drygt ett år sedan så läste jag Homecoming Queen utav Moa Herngren. En verklighetsbaserad bok om hennes upplevelse som utbytesstudent i USA för flera år sedan. Överlag så var den väldigt spännande men oförutsedd, med andra ord riktigt bra. Däremot är detta en bok som faktiskt påvisar att det finns skräckexempel (även om det numera var flera år sedan) men för mig var det väldigt lärorikt att läsa den för att få en innebörd om att det faktiskt inte bara är sunshine and rainbows.
 
Vilma hade sammanfattat boken så bra så jag har helt enkelt klistrat in det nedan. Jag rekommenderar verkligen blivande utbytesstudenter att läsa den!
 
"My Everts, 16 år gammal, längtar till sitt utbytesår i USA. Hon har planerat att ha roligt under sitt år, men också att ta chansen att prova på att vara en annan person - en ny person. I USA tänker sig My att hon ska börja om från början, hitta sig själv och glömma monstret som annars bor inom henne. Hennes föräldrar har tagit ett lån för att betala hennes resa. De tänker sig att resan kommer att bli utvecklande och oförglömlig för My, precis som deras resa till New York i tonåren var för dem.
 
Men för My blir inte resan speciellt fantastiskt. Hon hamnar inte i New York, utan på landsbygden i Missouri, hos en halvgalen kvinna vid namn Rhonda. Rhonda understryker direkt att My måste kalla henne for "Mom" och att de ska bli allra bästa vänner. Dessutom anser Rhonda att My är fångad i Djävulens grepp och att hennes främsta uppgift är att leda My till frälsning. My måste också byta namn till "Tessie" för att passa in.
 
På landsbygden i Missouri får My utstå många kulturkrockar. Fikor, shoppingturer och välbekanta Stockholmsmiljöer byts ut mot kyrkokörer, vanvårdade hundar och djupt rotad rasism. My mår inte bra, inte alls, men väljer att inte berätta det för någon. Istället bestämmer hon sig för att bita ihop, försöka anpassa sig och le så glatt hon kan."
 
- Moa Herngrens bok "Homecoming Queen" är både en psykologisk thriller och en highschool-roman.
Kategoriserat under: UncategorizedLämna en kommentar
Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK