full screen header

Thanksgiving i Minnesota

Wow vilken händelserik thanksgiving vecka jag hade. Den började som sagt med att jag flög till Washington och stannade där några dagar, vi kom sedan hem på Måndag kväll och Tisdag morgon flög hela familjen till Minnesota och the Twin Cities, Minneapolis och St. Paul i en natt innan vi fortsatte resan inom Minnesota.
 
Vi stannade som sagt i Minneapolis en natt. När vi kom fram till hotellet som låg downtown så promenerade vi mest runt, vi planerade att gå på en hockeymatch men det var tyvärr inga just den kvällen. Istället åt vi middag på en utav deras favoritrestauranger och därefter utforskade jag och Maggie Minneapolis. The Twin Cities är kända för deras s.k skyways vilket är som inglasade broar mellan byggnader. Hela systemet är flera miles långt och vi gick ett bra tag innan vi återvände mot hotellet.
 
Det är tydligen en tradition att ta julkort just på det här lilla hotellet i St. Peter
 
På Onsdag morgon tog vi bilen till St. Peter där min värdpappas familj bor. Jag vet inte om jag nämnt det, men min värdpappa har svenska förfäder och både han och hans pappa är väldigt intresserade utav Sverige. St. Peter har också väldigt mycket "svenska connections", bland annat så ligger "Gustavus Adolphus College" där--Jeff's pappa och styvmamma jobbade där. Thanksgiving var en rolig upplevelse!
 
The Lutefisk chef and the Swedish Chef
 
Dagen efter thanksgiving besökte vi "the Swedish shop" i St. Peter där de hade allt från tomtar och Orrefors glas till Marabou choklad. Vi köpte med oss lite choklad och vaniljsocker så att jag kan baka kladdkaka åt dem. I butiken fick jag möjlighet att prata en del svenska! Efter det strosade vi runt downtown och jag fick två presenter utav Kay, Jeff's "styvmamma" hon var Så snäll. 
 
Minnesota, Land of 10 000 lakes
 
Ytterligare en dag senare hade vi en second thanksgiving med Jeff's farbror och hans familj samt son. Jag fick träffa ytterligare svensk ättlingar och de serverade även sill och köttbullar under thanksgiving. Alla i hela släkten är verkligen så snälla och nyfikna på mig och Sverige. Vi kollade på kartor och jag har försökt lära dem att spela (och uttala) skitgubbe, eller quiltgobbe som de säger.
 
Innan vi begav oss mot flygplatsen på Lördag eftermiddag så svängde vi förbi Mall of America--USA's största shopping mall. De hade flera åkattraktioner där inne som jag och Maggie testade på, och de har mer än 400 butiker. Vid ett tillfälle fick dem det att "snöa" där inne, och hela köpcentret var juldekorerat.
 
Allt som allt hade jag en helt fantastiskt vecka, och jag är så glad över att jag fick möjlighet att se och uppleva så många platser, samt träffa så stor del utav familjen. Alla var verkligen så vänliga och som jag nämnde, jättenyfikna på mig. Jag fick stora kramar utav alla och de uppskattade mitt sällskap lika mycket som jag uppskattade deras!
Kategoriserat under: USA, USA - ResorLämna en kommentar
Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK