full screen header

Årsresumé

Nu när det är sista dagen på året, och därmed drygt halva mitt utbytesår så tänkte jag resumera lite hur det har vart. Jag har varit ganska flitig på att uppdatera här när jag gör något spännande, men jag har inte skrivit speciellt mycket om hur jag har upplevt tiden här, och hur jag har mått. Jag vet att många vill veta hur det Verkligen är; både det bra och dåliga och inte bara få en förskönad bild utav verkligheten så därför har jag här nedan försökt sammanfatta hur det är för min del!
 
Till att börja med så har det här utebytesåret (hittills) varit helt Fantastiskt och jag ångrar inte en sekund av att jag tog beslutet att göra detta. Jag mår så otroligt bra här borta, jag trivs Så bra med familj, vänner och livet i allmänhet. Jag har alltid varit självständig men jag har mått väldigt bra av att få ta för mig Ännu mer, att ta hand om mig själv. Det här utbytesåret har fått mig att växa mer än vad jag kunnat göra i Sverige, Utan några nackdelar.
 
För en utbtyesstudent är det så viktigt att bo i en familj som man trivs i vilket jag verkligen gör. Jag känner mig verkligen Så lyckligt lottad som har hamnat hos den här familjen som behandlar mig som en utav dem. Mina värdföräldrar är fantastiska, öppensinniga, roliga och förstående. Maggie, min värdsyster som är ett år äldre, har kommit att bli en utav mina bästa vänner. Rachel, min äldre värdsyster som går på college, älskar jag minst lika mycket trots att jag enbart sett henne några få gånger under året. Tillsammans med hela familjen ser vi till att umgås, hitta på saker och lära utav varandra. De är alla, även mina mor- och farföräldrar samt kusiner så angelägna om att jag ska trivas och få se och uppleva så mycket som möjligt under min tid här.
 
Det har vart svårare att få vänner än vad jag hade räknat med. Jag är vanligtvis Väldigt utåtriktad, men även jag upptäckte att det är lätt att bli blyg när man bor i ett annat land utan att riktigt känna någon. Det underlättade för mig att ha Maggie i början då jag kunde umgås med henne samt hennes vänner, men (tyvärr) tror jag också att detta gjorde mig lite laid back, istället för att verkligen se nya ansikten så nöjde jag mig med att umgås med dem. Efter att ha varit här i snart fem månader dock så har jag verkligen hittat fantastiska vänner som jag förhoppningvis kommer fortsätta ha kontakt med även i Sverige.
 
Jag oroade mig aldrig för hemlängtan, dels för att jag aldrig har haft problem med det tidigare men också för att jag visste att jag inte kunde göra något åt det i förhand. Jag förväntade mig givetvis att jag skulle ha någorn form utav det vid något tillfälle och vid några tillfällen har jag nästan väntat på det (utan att oroa mig eller vara nedstämd) men jag har inte haft någon hemlängtan Överhuvudtaget. Inte alls. I jämförelse med många så tror jag att jag har förhållandevis lite kontakt med Sverige, jag har pratat med mina närmsta vänner ett fåtal gånger och i början så facetimeade jag med mina föräldrar drygt en gång i månaden, nu runt jul har vi haft mer kontakt på grund utav diverse olika anledningar -- men fortfarande ingen hemlängtan. Jag saknar dem och under lovet har jag saknat våra jultraditioner men inte mer än så! Hemlängtan har alltså inte påverkat mig alls vilket förmodligen är en utav alla anledningar till att jag mår så bra.
 
Jag har helt enkelt haft ett MAGISKT år. Jag är så glad över att vara här och jag är så tacksam mot alla som har gjort det möjligt för mig att vara här -- min svenska och amerikanska familj. Jag har skapat mig en andra familj och nya vänner, och jag upplever nya saker varje dag. Äventyr är numera en del utav min vardag! "Exchange is not a year in your life, it is a life in a year" stämmer väldigt bra. Med det sagt så har jag förhoppningvis visat att jag verkligen mår bra. Ett utbytesår är känt för att vara en roller-coaster, vilket det till viss del är, men det faktum att jag inte skriver om något negativt innebär faktiskt i detta fall att det inte finns något negativt med Min upplevelse. Ett utbytesår är en individuell upplevelse -- lyckligtvis är min precis så bra som jag önskat.
 
Här nedan är lite highlights/bilder som gör mig glad från tiden.
 
(Utbytes)Året började med att jag träffade dessa tjejer på Soft Landing Camp. Är så glad över att ha dem i mitt liv. Jag och Marte träffas med jämna mellanrum och jag och Josefine blir återförenade i Februari igen!
 
En utav höjdpunkterna; när jag tillsammans med några tjejer åkte mot Fort Collins för cliff jumping. Ett riktigt äventyr som jag sent kommer glömma.
 
Jag och Maggie gick på en Matoma konsert i Denver! Det var så kul och jag fick även möjlighet att prata med honom samt Boehm efteråt.
 
Jag och Maggie på Powderpuff
 
Mina familjer <3
 

Mina närmsta vänner här och i Sverige
Kategoriserat under: USA

IKEA

I Måndags besökte jag IKEA för första gången sedan jag kom hit! De som känner mig vet att jag inte är jätteförtjust i typisk svensk husmanskost men det var något speciellt med att få äta köttbullar, potatismos och lingonsylt igen. Vi köpte förmodligen varje dessert och delade på efteråt också -- och jag tror att Maggie var mer exalterad över det än jag var. Vi hade inte planerat att köpa något utan det var mer en kul grej att göra. Vi strosade runt ett tag och jag försökte lära alla att uttala de svenska namnen.
 
Vi har precis den här stolen hemma i Sverige så jag var såklart tvungen att ta en bild och skicka till mina föräldrar. Nästan som hemma.
 
Det jag var mest förväntansfull över var att få tag i julmust, och jag hade planerat i flera veckor att jag skulle köpa med mig ett lager och ha här hemma, Men det gick inte riktigt. Tyvärr var julmusten helt slutsåld, och eftersom att jul redan passerat så verkar det inte troligt att de ska få in mer. En stor bummer för min del, men det innebär att jag har en anledning att åka dit igen när påsk närmar sig.
Kategoriserat under: USA

Hiking in Evergreen

Tillsammans med Maggie, Rachel och kusinerna så åkte jag i Söndags (27) till Evergreen där vi planerat att åka skridskor. Tyvärr var det alldeles för mycket folk så det slutade med att vi htitade denna plats istället där vi hikeade ett tag. Colorado är kallt (!) men väldigt fint.
 
Kategoriserat under: USA, USA - Äventyr

Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK