full screen header

Skola och volleyboll

Ska försöka ta lite bilder i skolan och uppdatera detta inlägget när jag har gjort det så att ni får se hur det ser ut. Våra skåp ser dock i princip ut som de ovan!
 
I fredags gick jag min första dag i skolan och det var inte alls som jag tänkt mig. Nu i efterhand kan jag såklart inte säga vad jag väntat mig, jag trodde nog inte att jag hade några förväntningar överhuvudtaget.
 
Jag går på en förhållandevis liten skola men trots det så hade jag problem att hitta till lektionerna, och jag fick trängas i korridorerna för att hinna fram i tid. Jag trivs i skolan, ja, men jag gillar inte alls deras skolsystem. Visserligen är jag glad över att jag får möjlighet att byta klasser (vilket är precis vad jag gjort) men att gå med olika personer till varje klass, att en lektion börjar 10.27 och att ett papper (de kallar de "package") vi fick på första lektionen står för 20% av mitt betyg känns lite sådär.
 
Jag har småpratat en del med några människor i mina klasser men inte så mycket mer än så. I fredags kom ett gäng seniors fram till mig och frågade "Are you from Sweden? Woooow that's so cool!" och så introducerade alla sig. På mina lektioner börjar fler människor att lägga märke till mig och fråga mig saker om sverige (framför allt seniors! De yngre verkar inte bry sig speciellt mycket) och om mig vilket är kul! Idag, dag två i amerikansk high school har jag lyckats öppna mitt locker, på första försöket. Det är verkligen så som det ser ut i alla amerikanska high school movies. Ingen lyckas få upp det. Jag var tvungen att be om hjälp hela förra fredagen.
 
Trots att jag är senior så har jag nästan alla mina klasser med sophomores vilket är lite tråkigt. Sociology är en av de få klasser jag har med seniors och den är min favoritlektion! Mrs. Senseney är jätterolig och bra, jag gillar människorna i klassen och det är ett intressant ämne. Mrs. Nordstrom, min mattelärare gillar jag också väldigt mycket. Dessutom ger hon extra credits om man tar med sig paket med näsdukar till lektionen... hmm. Mina art-klasser (photography och digital art) däremot gillade jag inte alls men jag lyckades byta bort en av dem. SÅ, jag har alltså bytt ut tre utav mina klasser! Nu ser mitt schema numera ut såhär;
 
1st period American Litt med Mr. Reichert. Helt okej klass, jag tror att jag kan lära mig en del! Det är dock lite stressigt och svårt att förstå en del (mycket svåra ord och uppgifter).
2st period Photography 1 med Ms. Deming. Jag gillade inte alls den klassen första gången men hade andra lektionen idag som var helt okej. Jag tror inte riktigt jag trivs med människorna i den klassen bara.
3st period off. Har ingen lektion här så då ska jag försöka få gjort en del läxor så att jag slipper det på kvällen.
4st period Sociology med Mrs. Senseney. Min favorit!
5st period French 3 med Madame Goings. Den är ganska svår och jag ligger efter lite eftersom att jag inte läst samma saker som de övriga eleverna men jag ska ändå vara kvar för att jag gillar franska och det är en rolig klass. Jag har hittat två jättesnälla tjejer som hjälper mig!
6st period Algebra 2 med Mrs. Nordstrom. Jag bytte från PreCalculus vilket var alldeles för svårt (motsvarande matte c i Sverige) så nu har jag algebra med samma lärare istället. Denna lektionen är mycket lättare!
7st period US History med Mrs Senseney. Bara freshmen...
8st period Marketing med Mr. Vermillion. Har bara haft en lektion hittills men den verkar vara bra. Vi lär oss om handel, exchange, marknadsföring och så vidare! Vi får även möjlighet att bedriva skolkiosken.
 
Efter skolan hade jag min första volleyboll practice! Jag är med i the 4th team (freshmen...) på grund utav att jag 1) inte var med på tryots för att jag var sjuk coh 2) aldrig spelat det förut. Förhoppningvis får jag möjlighet att arbeta min väg uppåt! Fast alla tjejer (på alla team) var verkligen jättesnälla och vi har roligt ihop. Vi har träning varje dag efter skolan från fyra till sex. På torsdag har de sin första match, jag får tyvärr inte vara med för att jag inte varit med på tillräckligt många träningar men därefter ska jag få vara med och spela. På fredag skulle vi tydligen ha någon bonding med hela laget, och idag efter practice så hade någon köpt massor utav pizza till alla som deltar höst-sporter så vi satt i gymmet och åt pizza efteråt innan jag och Maggie cyklade hem.
 
Det blev ett långt inlägg men jag försökte summera upp allt skolrelaterat i samma inlägg! Jag är jättetrött men har massor utav homework kvar (mestadels på grund utav att jag bytt klasser så att jag ligger efter) och jag måste hinna duscha innan jag ska gå och lägga mig. Jag hoppas att jag har mer tid att uppdatera senare i veckan!
Kategoriserat under: USA, USA - Skolan/Sporter

Kim

Åh, tur du fick bytt några klasser! Kan du inte göra ett inlägg om olika saker du märkt skiljer sig från Sverige?Lämna en kommentar
Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK