full screen header

First volleyball game

 
Igår var jag iväg på mitt första volleyboll game! Vi fick early release från skolan och så åkte vi i en sådär typisk amerikansk gul skolbus till Englewood drygt en timme bort där tre utav våra lag, freshmen, sophomores och varsity mötte deras motsvarande lag. Jag spelade som sagt inte eftersom att jag ännu inte vart med på tillräckligt många träningar, men jag fick ändå följa med, ha på mig min jersey, värma upp med dem och stå vid sidan av och heja på! Det är verkligen kul att få vara en del av laget. Tyvärr förlorade vi alla tre matcher, men det var väldigt jämna matcher! Vårat varsity-team är verkligen jätteduktiga så de är kul att titta på.
 
Volleyboll blir nästan roligare för varje dag jag spelar det. Det är svårt (!!!) och alla våra lag är väldigt duktiga, men jag lär mig varje dag och får hjälp av både coacher och spelare. Mina underarmar är fyllda med blåmärken och jag har träningsvärk varje dag, men det är bara tecken på att jag lär mig och utvecklas!
 
Nästa match är nästa lördag och förhoppningvis får jag vara med och spela då. Jag vet inte hur mycket speltid jag får men då har jag varit med på tillräckligt många träningar för att vara kvalificerad iallafall! Imorgon ska jag iväg och köpa knäskydd också.
Kategoriserat under: USA, USA - Skolan/Sporter

Hej Matilda! Jag är mycket imponerad av dig och det du gör där borta. Men
Varför vollyboll? Förstår att det är kum men har dom verkligen inget friidrottslag?

Svar: Hej Lars! Sporterna är en del utav skolan här och de har x antal sporter att välja på varje termin (höst, vinter och vår). Friidrott erbjuds tyvärr bara på våren, men jag har på egen hand tränat lite utöver volleybollen :) Volleyboll är kul men framför allt ett sätt för mig att hålla igång utan friidrotten.
Matilda

Ok. Ska bli kul att följa våren särskilt. Är väldigt nyfiken på dina reflektoner om hur man tränar och tävlar där borta.
😊

Svar: Hej Lars!
Nu har jag äntligen skrivit ett (långt) inlägg om friidrottssäsongen här borta (http://matildaholterberg.com/2016/may/friidrottssasong.html). Bättre sent än aldrig tänker jag, hoppas att det är intressant.

Nu längtar jag lite efter Edsborg! :)
MatildaLämna en kommentar
Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK