full screen header

Lock-in

Idag har vi med volleybollen så kallad "lock-in" vilket innebär att vi spenderar hela eftermiddagen och kvällen i skolan tillsammans, inga mobiler tillåtna, därav har jag inte bilder. Hoppas att ni kan förstå hur roligt det var utan dem!
 
Efter skolan så hade vi practice i drygt en timme, vi hade scrimmage vilket innebär att vi möter varandra i olika matcher utan att ta poäng, därefter hade vi zumba i ytterligare en timme! De hade hyrt en riktig instruktör så det var jättekul! Jag har vart på zumba en gång innan och jag, Alva och Sofia har pratat om i flera månader att vi ska gå på det men det har aldrig blivit av. Resten utav kvällen spendera vi genom att äta pizza, kakor, snacks, spela spel och tävlingar och ha team-bonding. Det fanns en shoutout tavla där vi hade möjlighet att ge varandra komplinger och liknande, någon hade skrivit "Matilda, the best volleyball player from Sweden! Love" vilket var lite gulligt. Jag har mina misstankar om vem det är!
 
Jag lärde definitivt känna mer människor men tycker det är synd att de väljer att dela upp oss i våra lag så pass ofta, dels för att tjejerna i mitt lag redan är dem jag känner bäst men också för att jag är tre år äldre än dem vilket ibland är lite jobbigt. Det är lättare att umgås med tjejer i min egen ålder (och äldre) även om jag verkligen gillar tjejerna i mitt lag.
 
Under denna veckan som jag spelat volleyboll har jag verkligen märkt hur viktigt det är att ta del utav en sport eller klubb för att lära känna människor. Jag har pratat med betydligt mycket mer människor i skolan de senaste dagarna, men de jag kommit närmast är utan tvekan volleybolltjejerna! 
Kategoriserat under: USA, USA - Skolan/Sporter

First volleyball game

 
Igår var jag iväg på mitt första volleyboll game! Vi fick early release från skolan och så åkte vi i en sådär typisk amerikansk gul skolbus till Englewood drygt en timme bort där tre utav våra lag, freshmen, sophomores och varsity mötte deras motsvarande lag. Jag spelade som sagt inte eftersom att jag ännu inte vart med på tillräckligt många träningar, men jag fick ändå följa med, ha på mig min jersey, värma upp med dem och stå vid sidan av och heja på! Det är verkligen kul att få vara en del av laget. Tyvärr förlorade vi alla tre matcher, men det var väldigt jämna matcher! Vårat varsity-team är verkligen jätteduktiga så de är kul att titta på.
 
Volleyboll blir nästan roligare för varje dag jag spelar det. Det är svårt (!!!) och alla våra lag är väldigt duktiga, men jag lär mig varje dag och får hjälp av både coacher och spelare. Mina underarmar är fyllda med blåmärken och jag har träningsvärk varje dag, men det är bara tecken på att jag lär mig och utvecklas!
 
Nästa match är nästa lördag och förhoppningvis får jag vara med och spela då. Jag vet inte hur mycket speltid jag får men då har jag varit med på tillräckligt många träningar för att vara kvalificerad iallafall! Imorgon ska jag iväg och köpa knäskydd också.
Kategoriserat under: USA, USA - Skolan/Sporter

Möjligt att kommentera igen!

Tydligen så har det inte gått att kommentera min blogg de senaste veckorna, Men jag har nu fixat problemet så det är alltså återigen möjligt att skicka kommentarer. Har ni några frågor ni velat ställa så gör det nu! Jag älskar att svara på kommentarer och frågor så ställer ni tillräckligt många så ska jag se till att sammanställa dem i ett inlägg som kommer upp inom den närmsta veckan. Shoot! Ställ frågor, kom med förslag och tips eller lämna bara en liten hälsning!
Kategoriserat under: USA, Uncategorized

Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK