full screen header

Centaurus High School - Home of the Warriors

 
Under min vistelse i USA så kommer jag att gå på Centaurus High School "Home of the Warriors", en relativt liten skola med drygt 1000 elever. Skolans färger är blå och röd och deras maskot är en "warrior", därav kallar dem sig för warriors. Till skillnad från många andra amerikanska skolor så är detta ett s.k "Open Campus" vilket innebär att man får lämna skolan under dagtid om man inte har någon lektion.
 
Trots att den enligt amerikanska mått är en ganska liten skola så har Centaurus väldigt mycket att erbjuda. Maggie har skickat över ett dokument med alla klasser som är tillgängliga för seniors (vilket jag förhoppningsvis kommer vara!), vilket är en hel del. Allt från matte till mer ovanliga klasser (åtminstone i Sverige) som Pottery & Sculpture, Aerobic Walking, Fashion Production, Yearbook,  Bowling & Recreational Games och Theatre. Jag skulle kunna rada upp varje klass egentligen, men vill ni läsa mer om vilka klasser finns att välja (ganska roligt och intressant att läsa!) så kan ni klicka här. Utöver de akademiska kurserna så finns det även en del klubbar som exempelvis Chess Club, Comic club och Student Newspaper.
 
 
Skolan är som ni flesta säker redan vet, indelad i tre terminer varvid det erbjuds vissa sporter under respektive termin. Under hösten hoppas jag på att kunna vara med i volleyboll och på våren friidrott. Självfallet så finns det cheerleading och amerikansk fotboll samt ett annat stort urval utav sporter!

Dresscoden som lyder på skolan är ganska vanlig vad jag vet, inga extrema regler iallafall. Inga kläder som visar mage eller för mycket bar hud eller bh-band. För korta shorts/kjolar/klänningar eller kläder som antyder på brott, är stötande eller dylikt.
 
High School överlag tror jag kommer vara en väldigt häftig upplevelse, men jag ser själv väldigt mycket fram emot fotbollsmatcherna på fredagar, powder-puff game, spirit week och prom. Sådana tillställningar som vi inte har i Sverige helt enkelt!
 
Alla bilder är tagna från Centaurus High Schools hemsida.
Kategoriserat under: Förberedelser USA

Grattis till värdfamiljen! Den låter som en grym familj :) Undrar om du är intresserad av ett länkbyte? Kram :)Lämna en kommentar
Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK