full screen header

To Do List: Att köpa

Hej på er! I och med att jag fått reda på min värdfamilj så har det hänt en hel del gällande utbytesåret, bland annat så har jag nu kunnat börja fundera över vad jag behöver ha med mig och hur detta ska gå till, och då kom jag fram till att det finns en del saker som jag lär behöva införskaffa mig innan avresa. Denna listan lär med största sannolikhet att utökas för varje dag som går så jag tänkte publicera den på nytt strax innan jag åker - Men tillsvidare får ni ta del utav hur den ser ut i dagsläget.
 
1 / 2 / 3 / 4 / 5
 
Resväska. Jag vet inte ens hur många jag får ha med mig. Jag antar att minimum är en incheckad, en kabinväska samt ett handbagage. Hursom så vill jag väldigt gärna ha en ny kabinväska, allra helst den ovan som matchar Rimowan i samma modell fast större storlek som vi har här hemma. Det känns nästan lite obligatoriskt att köpa en ny resväska i detta sammanhanget, som en del av det nya äventyret.
 
"Travel Wallet". Hur praktiskt som helst, att samla alla viktiga papper, dokument och pass på samma ställe. Jag är visserligen väldigt organiserad men den här plånboken från Tory Burch hade utan tvivel förgyllt resan. Budgetalternativet lär med största sannolikhet bli en plastficka! Ett passfodral hade också varit kul, istället för det tråkiga som alla européer har.
 
Kamera. Jag har en Nikon D7100 för tillfället som jag är hur nöjd som helst med (!), den är verkligen fantastisk, Men den är fruktansvärt tung. I flera veckor har jag suttit och läst recensioner om olika kameror, och äntligen har jag kommit fram till att jag vill ha en Canon Powershot G7 X. Den är verkligen perfekt; liten, lätt och smidig, wifi-funktion, stor bländare och HD-filmning... den känns verkligen perfekt för mig som är fotointresserad och kan en hel del. Tyvärr är den väl dyr, men jag ska se om jag inte kan skrapa ihop lite pengar till att köpa den trots allt!
 
Dagbok. Tanken är att den här bloggen skall vara som en dagbok, men jag tänkte ge det en ärlig chans att dokumentera mitt utbytesår i skrift, jag tror det hade kunnat vara väldigt roligt att titta tillbaka på efteråt. Denna jättefina blåa från Smythson har blivit lite utav en favorit så jag ska försöka hålla utkik efter den.
Kategoriserat under: Förberedelser USA

Nytt avresedatum (among other things)

Jag fått byta avresedatum till den 8e Augusti så jag kommer fram till min värdfamilj den 12e då Kristin, värdmamman inte skulle vara hemma det tänkta datumet men ändå ville hinna träffa mig innan skolan började. I don't mind though, jag har nämligen redan träffat Josefin och Kalle, två jättesköna människor som kommer att resa från Landvetter samtidigt som mig. Idag står nedräkningen alltså på 115 dagar (but who's keeping count, really?).
 
 
Jag fick en video skickad till min mail idag från Explorius som jag tyckte var lite söt. Inget speciellt egentligen men en kul grej. Såg att de hade gjort för flera andra nordiska studenter också, så då kan man gå in och kika lite vart folk har fått sina placeringar! Förhoppningvis kommer jag att kunna filma mycket i USA så att jag sedan kan sätta ihop videos själv och dela här bland annat.
Kategoriserat under: Förberedelser USA

Centaurus High School - Home of the Warriors

 
Under min vistelse i USA så kommer jag att gå på Centaurus High School "Home of the Warriors", en relativt liten skola med drygt 1000 elever. Skolans färger är blå och röd och deras maskot är en "warrior", därav kallar dem sig för warriors. Till skillnad från många andra amerikanska skolor så är detta ett s.k "Open Campus" vilket innebär att man får lämna skolan under dagtid om man inte har någon lektion.
 
Trots att den enligt amerikanska mått är en ganska liten skola så har Centaurus väldigt mycket att erbjuda. Maggie har skickat över ett dokument med alla klasser som är tillgängliga för seniors (vilket jag förhoppningsvis kommer vara!), vilket är en hel del. Allt från matte till mer ovanliga klasser (åtminstone i Sverige) som Pottery & Sculpture, Aerobic Walking, Fashion Production, Yearbook,  Bowling & Recreational Games och Theatre. Jag skulle kunna rada upp varje klass egentligen, men vill ni läsa mer om vilka klasser finns att välja (ganska roligt och intressant att läsa!) så kan ni klicka här. Utöver de akademiska kurserna så finns det även en del klubbar som exempelvis Chess Club, Comic club och Student Newspaper.
 
 
Skolan är som ni flesta säker redan vet, indelad i tre terminer varvid det erbjuds vissa sporter under respektive termin. Under hösten hoppas jag på att kunna vara med i volleyboll och på våren friidrott. Självfallet så finns det cheerleading och amerikansk fotboll samt ett annat stort urval utav sporter!

Dresscoden som lyder på skolan är ganska vanlig vad jag vet, inga extrema regler iallafall. Inga kläder som visar mage eller för mycket bar hud eller bh-band. För korta shorts/kjolar/klänningar eller kläder som antyder på brott, är stötande eller dylikt.
 
High School överlag tror jag kommer vara en väldigt häftig upplevelse, men jag ser själv väldigt mycket fram emot fotbollsmatcherna på fredagar, powder-puff game, spirit week och prom. Sådana tillställningar som vi inte har i Sverige helt enkelt!
 
Alla bilder är tagna från Centaurus High Schools hemsida.
Kategoriserat under: Förberedelser USA

Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK