full screen header

Delstatsval

1. KALIFORNIEN - THE GOLDEN STATE
Denna mångkulturella stat är känd för sitt varma, soliga väder, de surfvänliga stränderna och platsen där drömmar går i uppfyllelse. I mean, how can you not? Trots att jag föreställer mig stränder och solsken när jag dagdrömmer om Kalifornien så kan du inom bara några timmar nå fram till outhärdlig hetta, ett vandringsspår bland bergen, souveniraffärer på turisttäta stränder eller skidbackar i norr. Average temperature är 21° c under sommaren och 7° c under vintern. Huvudstaden är Sacramento däremot är Los Angeles "City of Angels" den största. Staten gränsar till Oregon, Nevada, Arizona och Mexico.
 
Jag är ännu lite kluven till detta val men har dragit mig hit på grund utav att det är en stor stat med mycket att se. Den är annorlunda från Sverige och självfallet så tilltalar sol och värme! Jag som älskar havet dagdrömmer lite smått om att få möjlighet att surfa under dagtid, grilla bonfires på stranden och åka på "Sunset Drive-In Cinema" på kvällarna... eller att få möjlighet att äta skollunch under palmer eller åka på en dagstur till San Diego. 90 % utav alla utbytesstudenter som gör delstatsval väljer just Kalifornien och väldigt få blir placerade här men jag är ännu lite tveksam på grund utav att jag inte vill riskera att hamna i en håla till stad med ökenvärme utan palmer, samtidigt så varken vill eller förväntar jag mig att bli placerad i en stor stad som exempelvis San Francisco.
 
2. COLORADO - THE CENTENNIAL STATE
...befinner sig mestadels bland de klippiga bergen och är mestadels bestående utav branta berg, raviner och slätter. Staten är känd för sin vackra natur och fantastiska skidbackar. För de sportintresserade (a.k.a mig) så bjuds det bland annat på professionell hockey, football, basket och baseball. Temperatursskillnaden mellan dag och natt såväl som under vinter och sommar är häpnadsväckande. Under sommaren är det vanligen 27 ° c medan det under vintermånaderna ofta är several degrees below freezing. Huvudstaden är Denver. Staten gränsar till Wyoming, Nebraska, Kansas, New Mexico, Arizona och Utah. I sydvästra kanten utav Colorado finner vi "Four Cournes" vilket är en plats där Colorado, New Mexico, Arizona och Utah möts.
 
Colorado känns som ett givet val för mig som älskar av att upptäcka nya saker, att åka skidor och är sportintresserad. Det finns otroligt mycket att se här: fantastiskt natur, enorma sportarenor som jag ser fram emot att besöka och nationens bästa utbud utav skidbackar. Utöver detta är det tempererat klimat vilket innebär att man helt enkelt får the best of both worlds.
 
3. CONNECTICUT -  THE CONSTITUION STATE
Denna lilla (second smallest in the US) stat befinner sig på östkusten och är förhållandevis lik Sverige. Större delen är plan och består av öppna marker, små fiskebyar längs med havet och några få storstäder. Connecticut är mest känd för att vara den bästa staten att bo i, med förmåner som landets bästa utbildning och lärare, rikedom och långa hälsosamma liv, dessutom är detta en stat full av historiska event. Klimatet är någorlunda likt Sverige med ganska fuktiga somrar runt 25° c och snöiga vintrar runt 0-graders strecket and below freezing. Connecticuts huvudstad är Hartford med endast 125 000 invånare. Staten gränsar till New York, Rhode Island och Massachusetts.
 
Denna stat är egentligen ingen jag är jätteintresserad utav, utan det är min pappa som övertalat mig om att välja denna på grund utav pull-faktorerna ovan, så även denna är jag lite osäker på. Jag gillar visserligen klimatet men efter det jag läst så känns det som att ta ett steg tillbaka in i historieboken - Connecticut är nämligen väldigt lantligt och inte ens de största städerna har jättemycket att erbjuda. Däremot är jag mode- och New England intresserad, och det är väl främst därför jag valt denna delstat.
 
Andra stater som jag överväger är Washington, North- och South Carolina.
Kategoriserat under: Förberedelser USA

One step closer

Nu har det vart lite tomt här igen men det har inte hänt mycket mer sedan sist. Jag har äntligen (!) skickat in mina ansökningshandlingar och fått bekräftelse på att de är i USA så nu antar jag att den långa processen av granskning och letande efter värdfamilj börjar. Med andra ord kommer det nog inte hända så mycket på ett tag... dock väntar jag på att få göra mina delstatsval då min kontaktperson väntar på papper från USA, jag hoppas att de kommer snart så att jag får något att tänka på!
 
För övrigt skall jag ta mitt Tuberkulos-test på Måndag, om drygt en månad ska jag ta nästa spruta av Twinrix (två av tre) och ytterligare en månad efter det ska jag ta Meningococcal som är ett vaccin mot hjärnhinneinflammation.
 
Jag lovar att återkomma så fort något händer! :-) Kram
Kategoriserat under: Förberedelser USA

HJÄLP: Student ID

Jag måste alltså välja en bild som jag skall ha som Student ID för min amerikanska organisation ICES - den här bilden är alltså den bild som värdfamiljen kommer att se när de ska välja mig därav tvekar jag om möjligt ännu mer än jag tidigare gjort. Jag har begränsat det till dessa två bilder nedan men kan inte bestämma mig för vilken utav dem jag gillar bäst! Hoppas att ni eventuellt kan hjälpa mig komma fram till något - jag har nämligen redan frågat nära och kära men fått olika svar av alla vilket olyckligtvis inte varit till någon hjälp.
 
UPDATE: Jag har nu skickat in mina ansökningar och valt Student ID. Tack för er hjälp!
 
Kategoriserat under: Förberedelser USA

Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK