full screen header

Utbytesbloggar genom tiderna

För en blivande utbytesstudent finns det inget som är så spännande som att läsa nuvarande eller före detta utbytesstudenters bloggar, så jag tänkte därmed dela mig mig utav mina personliga favoriter genom åren. Kanske har ni läst några utav dessa? Eller har ni någon annan favoritblogg?
 
EIRA LJUNGBERG 11/12
 
Honeyandmoon var den första utbytesbloggen jag läste, och genom Eiras positiva och äventyrliga inställning till allt så blev även jag intresserad av att bli utbytesstudent. Denna bloggen läste jag slaviskt under förberedelserna såväl som utbytesåret och tiden som följde efter hennes liv i Arizona. Hon uppdaterade regelbundet med mycket text (mycket bra förberedande inlägg samt för- och nackdelar) och långa inlägg följt av bilder och videos på kompishäng, amerikanare som äter djungelvrål och weekendresor över det stora landet. Tyvärr har Eira tagit bort Honeyandmoon, men numera bloggar hon på Fearlessia.
 
SOFIA BOMAN 12/13
 
Under 2012/2013 scrollade jag dagligen upp och ner för denna blogg bestående av lite mindre text, men desto mer färgglada bilder från soliga Kalifornien. Allt från den årliga formella prom till goofy morp, sena eftermiddagar vid poolen, late night cruises med vänner och graduation. Här fick jag verkligen en inblick över hur det kan vara att gå på amerikanskt high school med alla evenemang, sporter och draman.
 
 
Detta var en utbytesblogg bestående utav fyrtio minusgrader och längdskidåkning under skoldagarna på Alaska. Vad jag gillade så mycket med Gabriellas blogg var att hon var så ärlig med allt. Hade hon en dålig dag så var hon noga med att uttrycka det, hon förskönade inte verkligheten samtidigt som hon var noga med att visa uppskattning för de bra saker som hon upplevde.
 
 
Jag har inte läst Saras blogg speciellt länge, dels på grund utav att jag inte fann den förrän nyligen, men också för att hennes utbytesår bara pågått i drygt fem månader. Här varvas det text med bilder, jämförelser länderna emellan och viktiga frågor och svar. En bra förberedelse blogg med andra ord!
Kategoriserat under: Q/A, Uncategorized

Matilda Holterberg

Mitt namn är Matilda och jag är sexton år. Läsåret 15/16 spenderade jag i Louisville, Colorado som utbytesstudent med Explorius. Här får ni ta del utav allt som är relaterat till mina äventyr som amerikansk high school student i USA.

SÖK